2016-01-20 15.03.47

Benzeny s pařížskou šlehačkou

Ingredience:

Těsto:

220 g hladké mouky
80 g moučkového cukru
150 g másla
1 vanilkový cukr
1 žloutek

Náplň:

250 ml smetany ke šlehání
60 g krupicového cukru
50 g kakaa
120 g čokolády na vaření

Postup:

Mouku a cukr prosijeme do mísy, přidáme změklé máslo, vanilkový cukr a žloutek. Zpracujeme hladké a nelepivé těsto, které dáme na 30 minut odpočinout do ledničky.
Smetanu svaříme s cukrem a prosátým kakaem. Necháme mírně vychladnout a vmícháme kousky čokolády. Krém necháme vychládnout a odložíme do ledničky do druhého dne.
Těsto rozválíme na plát tenký 3 mm a vykrájíme z něj požadované tvary. Na pečicím papíře pečeme na 180 ° zhruba 12 minut.
Odleželý krém vyšleháme a slepujeme s jeho pomocí upečené cukroví.

zdroj: Vaříme krok za krokem, 11/2015

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *