Lososové špízy s petrželkovou smetanou

Ingredience:

600 g lososa
200 g menších žampionů
1 menší cuketa
1 bio citron
1 červená paprika
citronová šťáva
olivový olej
250 g zakysané smetany
1 lžíce nasekané petrželky
1 stroužek česneku
sůl
pepř

Postup:

Lososa nakrájíme na větší kostky, žampiony očistíme a přepůlíme, cuketu nakrájíme na kolečka, papriku na kostky, citron na osminky. Pozor, lososové kostky musí být největší, aby šly dobře orestovat!
Vše střídavě napichujeme na špejle či kovové jehly. Špízy osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou.
Na pánvi rozpálíme olivový olej a špízy na něm opečeme ze všech stran dozlatova.
Smetanu promícháme s nasekanou petrželkou a prolisovaným česnekem. Můžeme vmíchat i lžíci citronové šťávy. Podle chuti osolíme a opepříme.
Špízy servírujeme s rýží přelité omáčkou ze smetany.

zdroj: Vaříme krok za krokem, 06/2015

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *