2016-01-02 18.09.25

Bramboračka

Ingredience:

2 hrsti sušených hub
50 g másla
50 g mouky
kostka bujonu
4 středně velké brambory
2 mrkve
1 celer
1 cibule
1 petržel
majoránka
sůl
pepř
vejce
2 stroužky česneku

Postup:

Houby vložíme do kastrůlku, zalijeme asi půl litrem vody a povaříme. Ve velkém hrnci rozpustíme máslo a dozlatova na něm opražíme mouku, aby vznikla jíška. Tu zalijeme litrem a půl vody. Promícháme, přidáme bujón, brambory pokrájené na malé kostky, přepůlený celer, mrkev a petržel na kolečka a celou cibuli. Přilijeme houby i s vývarem a přivedeme k varu. Vaříme dokud zelenina nezměkne, následně vyjmeme nepokrájenou zeleninu (cibule, celer) – můžeme je pokrájet a vrátit do polévky. Podle chuti dosolíme, dopepříme a přidáme majoránku a prolisovaný česnek. V hrnku si rozšleháme vejce a vlijeme jej do polévky. Necháme chvíli povařit.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *