2015-12-24 16.48.48

Vánočka

Ingredience:

300 g hladké mouky
200 g polohrubé mouky
125 g cukru krupice
125 g másla
150 ml mléka
35 g droždí
2–3 žloutky (+ 1 vejce na potření)
1 vanilkový cukr
kůra z citrónu
špetka muškátového oříšku
sůl
hrst loupaných mandlí na plátky (trochu do těsta a zbytek na potřenou vánočku)

Postup:

Smícháme všechny ingredience dohromady a pořádně promícháme (ideálně pomocí kuchyňského robota). Necháme hodinu až dvě kynout na teplém místě.
Poté rozdělíme těsto na několik částí a spleteme ve vánočku. Upletenou vánočku umístíme na plech a necháme ještě půl hodiny kynout. Před pečením ji potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme mandlemi.
Pečeme na 180 ° dozlatova.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *